A fülakupunktúrás addiktológia

A kínai orvoslásnak megbecsült területe a fülakupunktúra amit, már 2500 évvel ezelőtt is végeztek Kínában, Európában 1957-től alkalmazzák, mert - percek alatt fájdalomcsillapító és nyugtató hatás érhető el vele, - kúraszerűen alkalmazva általános méregtelenítő, immunerősítő, - a szenvedélybetegségek kezelésében eredményesen alkalmazható, drog, alkohol, dohányzás, étvágycsökkentés céljából, - nagyon sok funkcionális és vegetatív idegrendszeri panasz kezelhető eredményesen, álmatlanság, stressz, depresszió, - a kezelést az idegrendszer a szimpatikus pontjának, a Shenmen (lélek kapu) paraszimpatikus pontjának és a fő méregtelenítő szervek, vese, máj, és tüdő pontjainak szúrásával végezzük, - ezek a pontok biztosítják az akadálytalan energiaáramlást, ami a testi-lelki-szellemi harmónia megteremtésének elengedhetetlen része.

Kineziológia

A kineziológia az ősi kínai akupunktúrától kezdve a modern neurológiai kutatásokig sok módszer, felfedezés ötvözeteként jött létre. A test, lélek és a szellem harmonizálására törekszik. A kineziológia hatalmas eszköztárával szelíden, hatékonyan tudja oldani a bennünk lévő érzelmi, energetikai blokkokat. Ha a negatív történések sokáig bennünk lapulnak, nemcsak rossz közérzetet okozhatnak, hanem lelkünk, testünk betegségekbe menekülhet, amelyeket oly sokszor hallhatunk: depresszió, pánik, viselkedés zavarok, emésztési zavarok, migrén memóriazavar, alacsony önértékelés, tanulási zavarok, szenvedélybetegségek, allergia és sok más, testi tünetekbe, úgynevezett pszichoszomatikus betegségekbe burkolózhat a megsebzett lélek. A kineziológus a páciens izomtónusát figyelve kommunikál a tudatalattival. Az izmok a test kommunikációs rendszerének része, az üzenetek a gerinccsatornába, majd az agyba futnak. Az izomtesztelés azon alapul, hogy a negatív érzelmek hatására az izmok elgyengülnek. Az izmaink elveszíthetik egyensúlyi állapotukat, a stressz helyzet kibillentheti őket. A kezelés során helyre állítjuk a szervezet energiaáramlását, ezzel idézzük elő a változást, javulást. A jelen választásait a múltban átélt traumáink és örömeink, tapasztalataink befolyásolják. Ha fel tudjuk dolgozni, oldani a múlt negatív élményeit, amelyek gátolják a jelenünket, a jó közérzetünket, pozitív, előrevivő döntéseinket, akkor a jövőnkre hatunk kedvezően, céljaink megvalósulását segítjük elő, alapozzuk meg testi, lelki, szellemi szinten!

Akupresszúra

A kínai akupunktúrás pontokon keresztül javítja az egyes meridiánokban az energiakeringést. Ugyanis ha az energia (csí) valahol elakad, feltorlódik vagy hiányzik, esetleg nem megfelelő mennyiségű, különféle panaszok, betegségek fejlődnek ki. Az energia bárhol elakadhat, a hiba nem feltétlen a tüneteket mutató szervhez kapcsolt meridián mentén jön létre, hanem bárhol, a teljes testet átjáró energiahálózatban. Az akupresszúrás masszázs feladata a megfelelő pontokra gyakorolt nyomással az "energiablokk" megszüntetése, és az energia egyenletes keringésének a helyreállítása. Tartós stresszben élők, emésztési-, nőgyógyászati panaszokkal és fejfájással küszködők, legyengült immunrendszerűek számára, de jelentősen mérsékli a hátizom-, és gerincpanaszokat is.

Moxa-terápia

Az égetéses gyógymód, olyan ősi terápia, mint az akupunktúra. A hagyományos elmélet szerint a hő elősegíti a Csi (energia) és a Vér keringését és ezért erősíti az immunrendszert, növeli az ellenálló képességet, gátolja az öregedést,javítja a látást, stabilizálja a vérnyomást. A kezelést moxakupokkal és moxa rudakkal végezzük. Kimondottan ajánlott a hidegnek tulajdonítható betegségeknek a kezelésére és megelőzésére, emésztési zavar, megfázás, nemi működés erősítésére, stabilizálja a vérnyomást.

Fülgyertyázás

A fül külső hallójáratába illesztve használjuk, égésekor szívóerő érvényesül. Ezzel arányosan jelentős anyagcser növekedés tételezhető fel, azaz a fülgyertya serkentő tonizáló hatású. Elsősorban halláscsökkenésre, fülzúgásra, a külső hallójárat dugulásának megszüntetésére használható. Testgyertyaként alkalmazva a köldökben alkalmazzuk has puffadás, köldöksérv, és testsúly csökkentésre.

Köpölyözés

Kis üveg, porcelán vagy bambusz edényt tapasztunk a bőrfelületre, mellyel vákuumot képezünk vagy úgy, hogy melegítjük, vagy úgy, hogy az aljára szívóeszközt csatlakoztatunk. Helyileg fokozza a vérkeringést, az anyagcserét és a kapillárisok átjárhatóságát. A szívó hatás elindít egy ön-hematolózist, azaz egy saját vérbontást, ami serkentő hatású az agykéreg érző képviseletére. Ajánlott: ízületi fájdalmak esetén az érintett ízületekhez közeli pontokon, lumbágonál, váll és hátfájdalom esetén, lábikragörcsnél, hányingernél, rohamszerű köhögésnél.

YUMEIHO - Csontkovácsolás

Keleti masszázs mely húzó, toló, nyomó masszázsra és kimozgatásra épül. Háti-, nyaki- és derék izületi beszűkülések oldására szolgál. Korunk betegségei, a váll és hátfájdalmak, nyaki merevségek a mozgásszegény életmódnak, a számítógép mellett eltöltött túl sok időnek köszönhetőek. A masszázs túlnyomórészt, nyomó és mobilizációs (kimozgató) technikákon, illetve ezek kombinációin alapszik. A nyomást tenyérrel, hüvelykujjal, könyökkel, térddel, talppal végzi a masszőr, egyenletes ritmusban, minden egyes mozdulatnál finoman kezdve majd egyre fokozódó intenzitással. A páciens hanyatt-, oldal-, és hason fekvő testhelyzetben helyezkedik el. Ezekből a testhelyzetekből állítja be a masszőr a kimozgatáshoz szükséges pozíciókat. A masszázs ruhán keresztül történik. Ennek a szelíd módszernek köszönhetően segítséget tudunk nyújtani a lumbágó, gerincmeszesedés, csípőbeszűkülés, nyaki merevség, nyaki dúc, háti- és derék fájdalmak, valamint a gerincsérv kialakulásának megelőzésében. A masszázs ruhán keresztül történik.

Reflexológia-talpmasszázs

A betegségek megelőzésére, az egészség fenntartására, az egyensúly és a harmónia megőrzésére szolgáló természetes gyógymód. A talpon elhelyezkedő reflex zónák, minden szervnek a kivetülése található a talpon, ezeket a pontok masszírozásával felszabadulnak a lerakodott méreganyagok, salakanyagok. Minél betegebb egy szerv annál több a lerakodás, és minél régebbi a lerakódásannál nehezebben lazítható fel. A talp masszírozásával hatunk még a központi idegrendszerre, a belső elválasztású mirigyekre, a nyirokmirigyekre és az idegrendszerre is. Szinte mindenki számára javasolt, gyereknek felnőttnek egyaránt. Emésztési gondok, vastagbél problémák, ízületi bántalmak, vese elégtelenség, allergia, nőgyógyászati problémák gyógyítására. A szervezet öngyógyító mechanizmusát indítja be, a fájdalmak csökkennek, az alvás nyugodtabbá válik a gyulladások átmenetileg felerősödnek mielőtt megszűnnének.

Lélekmasszázs

A stressz oldás egyik alternatív módszere a lélekmasszázs. Negativ érzéseinkkel, gondolatainkkal a testünket körülvevő energiapályát összezavarjuk és ez által az energia nem áramolhat szabadon .A lélekmasszázs már ősidők óta ismert technika mely oldja a stresszt megszabadít a félelmeinktől a tudatalattiban oldja a feszültséget. A szeretet energiájával gyógyít, simogat, átölel, ringat, mint szerető édesanyánk, akiben az anyai ösztön mükődőtt Finom-lágy érintéssel masszírozva visszaáll a testben a harmónia, visszatér az életenergia, a lelki és szellemi béke .Megnő a teljesítőképesség, a vitalitás, az egyén összhangba kerül, önmagával mely kihat a család, párkapcsolati, munkahelyi életre egyaránt.

Bach-virágterápia

Holisztikus természetgyógyászati eljárás ami a testre, lélekre és a szellemre hat. A testi problémák oka mindig a lélekben keresendő, a Bach virágterápia a lelki egyensúlyt állítja helyre különböző virágcseppek segítségével. A cseppeket 38 virágeszenciából választjuk ki a legmegfelelőbbet az egyén számára, a problémák okának feltárása után . A lelki hiányosságok a következő diszharmonikus állapotokban nyílvánulhatnak meg:
- gyengeség,
- kétségbeesés,
- félelem,
- szenvedés,
- önbizalomhiány,
- határozatlanság,
- lehangoltság,
- túlhajszoltság,
- kételkedés önmagadban,
- csüggedés,
- türelmetlenség,
A Bach virágterápia növényei segítenek legyőzni a személyiséged árnyoldalát és életedet boldogabbá, örömtelibbé és hasznosabbá teszik.

Voll-elektroakupunktúrás állapotfelmérés

A műszer egy diagnosztikai-terápiás készülék, mellyel az orvosok a betegről egy objektív diagnosztikát tudnak felállítani, a természetgyógyász az egészségállapotot méri fel, illetve teszteli. A Voll-módszer Dr. Reinhold Voll nevéhez fűződik, aki kifejlesztette az elektro-akupunktúrás mérést és kezelést. Dr. Voll a közel 5000 éves keleti gyógyászatot figyelte meg, miszerint a szervek-szervrendszerek diagnosztizálásához, illetve serkentéséhez elegendő a test valamely akupunktúrás pontjait mérni, illetve ingerelni. Dr. Voll az akupunktúrás pontokon -melyek lehetnek vég, illetve mérőpontok, amik a kéz- és a lábujjakon helyezkednek el és kapcsolatban vannak a szervekkel, szervrendszerekkel. Fizikális mérést végzett.mért eredmény nem valamely betegségre utal, hanem az adott szervnél, illetve szervrendszernél zavaró tényező jelenlétét mutatja. Zavaró tényező lehet egy elhalt fog, műtéti heg, beépített protézis, kóros bélflóra és rendellenesen működő sejtek halmaza. A zavaró tényezők gátolják a szervezet öngyógyító mechanizmusát. Az egészségi állapot felmérés első fele, hogy a Voll-módszerrel a szervezetben keressünk zavaró tényezőket, zavaró mezőket. Amennyiben ilyeneket találtunk, akkor a mérés második felében arra igyekszünk választ találni, hogy ezeket a zavaró tényezőket-mezőket, gócokat milyen természetgyógyászati eszközökkel, segédletekkel tudjuk közömbösíteni. Ezzel kísérletet teszünk a szervezet öngyógyító mechanizmusának visszaállítására. A mérés eredményétől függően személyre szabottan tudjuk a termékeket, gyógymódokat javasolni. felmérhető az akupunktúrás pontokon keresztül a meridiánokhoz tartozó szervek, energetikai állapota még nincs tünet de, már jelzi a rendellenességet, ezzel a megelőzést teszi lehetővé, gyulladásokat, gócokat, kereshetünk a vizsgálattal, ami fájdalmatlan, az allergia, tesztampulla segítségével kiszűrhető megtudhatjuk mi az, ami az allergiát okozza, "gyógyszertesztelés" segítségével azokat a táplálék- kiegészítő termékeket tudjuk bemérni, amire a szervezetnek legjobban szüksége van a megelőzéshez és az immunerősítéshez, segítséget nyújt a további vizsgálatok és terápiás terv felállításában.

Bemer mágneses terápia

A BEMER 3000 orvosi műszerekkel végzett terápiát több mint 36 országban számos orvos, természetgyógyász, sportoló, gyógytornász használja nagy megelégedettséggel, az egyszerű kezelhetősége révén pedig az otthonokba is bekerült. A pulzáló elektromágneses BEMER mezőkkel a legkülönbözőbb felhasználási területeken lehet eredményeket elérni, önállóan illetve kiegészítő terápiaként:
-degeneratív panaszok
-csontváz elváltozások
-sportsérülések és izomhúzódások
-csont- és sebgyógyítás
-általános regeneráció
-vérellátási zavarok
-trombózis megelőzés
-alvási zavarok, stressz, depresszió
-asztma
-migrén
-potenciazavarok
-fájdalomkezelés
-reuma, arthrosis és arthritis
-keringési- és anyagcsere zavarok
-vérnyomás problémák
-zsíranyagcsere szabályozás
A BEMER kezelés során néhány percen belül aktivizálódnak a test saját folyamatai, ez pedig végső soron a szervezet valamennyi funkciójának javulásához és harmonizálásához vezet. Ennek hatására javul a vérellátás, különösen a hajszálerekben, aktivizálódik az anyagcsere, serkentődik a sejtmegújulás, emelkedik a sejtek energiaszintje, megnő az oxigénellátottság, javulnak a véráramlás tulajdonságai (csökken a vérrögösödés hajlama), ellazul az izomzat. Ezeket az eredményeket számos nemzetközi tudományos vizsgálat igazolja. A BEMER kezelés az alábbi esetben nem alkalmazható: Abszolút ellenjavallat ez idáig nem ismert. A szervátültetésekkel kapcsolatban még nincs tapasztalat, ebben az esetben nem alkalmazható a BEMER kezelés. A BEMER - fényzuhany használata az elektro-mágneses mező terápia kiegészítőjeként az alábbiakban javasolt:
-bőrbetegségek és bőrsérülés
-sebgyógyulás elősegítése
-heg - kezelés (különösen égési sebek)
-neurodermitis, akne
-tej-ekcéma, ekcéma
-pszoriázis, szemölcs, vitiligo

Colon hydroterápia

A Colon Hidroterápia béltisztítás olyan formája, amelynél a teljes vastagbelet váltakozó meleg-hideg hőmérsékletű vízzel öblítjük, tisztítjuk A cél a vastagbél magszabadítása a lerakodott a székletmaradványoktól, gázoktól, bomlástermékektől és méreganyagoktól, amelyek az egész szervezetet megterhelik, és súlyos betegségek kialakulásához vezetnek. Javasolt:
- fogyókúra,
- vastagbél működési zavarai, mint székrekedés és hasmenés,
- krónikus vastagbél gyulladás nyugalmi szakasza,
- fejfájás, migrén,
- felfúvódások,
- epebetegségek,
- bőrkiütések, pattanások, ekcéma, psoriasis(pikelysömör)
- allergia,
- hajhullás,
- mindenféle anyagcsere betegségek,
- gombás fertőzések,
- parazitafertőzések,
- béltükrözések és operációk előkészítése,
A terápiát kúraszerűen, több alkalommal szükséges elvégeztetni állapottól és tünetektől függően. A kezelés után a bélflóra helyreállítása céljából pro biotikum kúra ajánlott!

Homeopátia

A szelíd gyógymód, ami a rezgések szintjén hatva harmóniában működik a test önszabályzó, gyógyító energiáival, ezért szelíd, természetes, nem toxikus, mellékhatások nélküli. A beteget gyógyítja és nem a betegséget. A beteg egész személyisége, élettörténete, kapcsolatai, a családban és a közösségben elfoglalt helye, mind óriási hatást gyakorolnak a betegség kialakulásában és fennmaradásában. A homeopata, hallgatva a páciens szavait, válaszait, egyetlen ki nem mondott kérdésre keresi a választ. "Ki vagy Te? Mit akarsz kifejezni a tüneteiddel?" Hippokratész által megfogalmazott tételhez nyúl vissza "A betegség olyan hatások alatt keletkezik, amelyek a gyógyszerek hatásához hasonlóak. A betegség olyan gyógyszerekkel gyógyítható, amelyek a betegséghez hasonló tüneteket okoznak" Ez a hasonlóság elve "hasonlót, a hasonlóval" A homeopátiás szereket tiszta természetes alapanyagokból választották ki, amelyek alkalmasak a pszchofizikai traumák és a lelki egyensúly helyre állítására. A szereket különleges eljárással potenciálással készítik, ezért nincs mellékhatásuk.. Az alkalmazás kezdetén először a tünetek felerősödnek, és csak utána kezdik meg gyógyító hatásukat.

Reinkarnációs utaztatás

Az utazás vagy utaztatás két főszereplője az utazó - aki meg akarja találni problémáinak okait - és az utaztató - aki a módszert alkalmazva segíti az utazót visszatérni az okokhoz. A betegségek, lelki gyötrelmek okai jelen életünk korábbi szakaszaiban, egészen a születés és a fogantatás pillanatáig vezethetők vissza, illetve előző életeinkben megtalálhatók. Az utazás során a páciens egy energetikailag támogatott, megváltozott tudatállapotban van. Mindenre képes emlékezni, amit az utazás során átélt. Csak olyan életet, eseményt tud megutazni, amit lelkileg fel is tud dolgozni. Az utaztató feladata, hogy vezesse és segítse az utazót az utazás közben és elérje, hogy az utazó belemenjen jelen életének, vagy előző életeinek feldolgozatlan, fájdalmas eseményeibe is, ezzel feloldva a fájdalmakat és szenvedéseket. Ugyanis, ha egy fájdalmas eseményre pont úgy nézünk rá, ahogyan történt, akkor az többé nem lesz hatással felettünk, hiszen mindent tudunk már róla. A blokkok oldódását utazás közben sírás vagy nevetés is kísérheti. Az utazó megtapasztalja a születés és halál körforgását, azt, hogy halála után teljes tudatossággal tovább él és a tudatához tartozik egy finom energiatest, melyben megtalálható minden korábbi élet emléke, így a lelki traumák is. Az utazó ránézhet azokra a döntéseire is, amiket több száz, vagy ezer éve hozott és mivel nem vizsgálta felül, illetve nem vonta vissza őket, befolyásolják jelenlegi életét is. Az utazás során az utazó be tudja azonosítani az előző életek és a jelenlegi élete azonos szereplőit, így megértheti kivel milyen karmikus feladat köti össze. Nagyon fontos a megbocsátás gyakorlása is az utazás végén, akár másokról, akár magunkról van szó, ugyanis a bosszúvágy és a bűntudat is a karmikus láncolatban tart bennünket. Az utazás lényege tehát nem a múltba révedés, hanem az, hogy a fent lévő előző életeinket feldolgozva minél inkább a jelenbe jöjjünk Ára: Felajánlásos, amennyit szívesen és könnyen nélkülözni tudsz, annyit adj érte.

Jade köves masszázságy

A jade féldrágakő chi sugárzása hasonló hullámhosszúságú, mint az emberi sejteké, így erősíti immunrendszerünket, méregtelenít és stimulálja belső energiáinkat. A tömör jade kövekbe beépített héliumizzók hőenergiát hoznak létre, így lazítják a feszes izmokat végig a gerinc vonalában, ezzel egyidőben az infravörös sugárzás is kifejti jótékony hatását és erősíti az egész test meridiánjainak működését. Visszaállítja a mentális és fizikai erőnlétet, enyhíti a stresszt és a depressziót. Rendszeres használata beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, jó hatással van a vércukor szintre, a vérkeringésre és a vérnyomásra is. A hát és derékfájás leggyakoribb okai a rossz testtartásban, a helytelen gerincterhelésben, a testmozgás hiányában és a túlhajszolt stresszes életmódban keresendők. A testtartás a gravitáció függvénye: minden egyes csigolya az alatta lévőn támaszkodik. A szomszédos csigolyatestek között rugalmas porckorongok találhatók, melyek terhelés hatására összenyomódnak, veszítenek nedvességtartalmukból és lelapulnak. Masszázságyon való kezelés nyújtja a gerincoszlopot, ezért a porckorongok ismét hidratálódnak, megőrzik eredeti méretüket és alakjukat. Szabaddá teszi az idegszálakat, erősíti a csontokat, enyhíti az izom és izületi fájdalmakat. 4 db különlegesen széles és nagyméretű jade kő görgő biztosítja a hát masszírozását és egy külön rugós szerkezet a nyakrészt is. Ugyanígy a lábrészen is 4 db görgő masszírozza a fáradt lábakat. EGSZERŰEN CSAK FEKÜDJÖN LE ÉS ÉLVEZZE A LAZÍTÁS EGYEDÜLÁLLÓ ÉLMÉNYÉT, TESTE, SZELLEME ÉS LELKE FELÜDÜLÉSÉT. ENERGETIKUSABBNAK ÉS FRISSEBBNEK ÉRZI MAGÁT, MINT KORÁBBAN!